iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Химн и герб си създадоха в Ярджиловци

За тазгодишния традиционен събор на пернишкото село Ярджиловци местни интелектуалци-ентусиасти създадоха химн и герб на селото, пише Е79 news. Гербът - компилация от кон, дъб, житни класове, река и три звънеца вече е голямата гордост на жителите на Ярджиловци. Всеки от елементите отразява и символизира част от историята или традициите на населеното място.
 
За първи път местният събор на родовите фамилии ще протече в рамките на няколко дни. На 25 август ще бъде открита изложба под надслов „ Жените на Ярджиловци могат". Тя има кулинарен характер и всяка местна домакиня ще покаже своето майсторство в направата на гозби, баници и сладкиши.
 
На 27 август е официалното честване на празника. То ще започне с издигане на трите флага - националния, европейския и селския. След това двете сестри -певиците Ина и Ива ще изпеят новонаписания химн. Покана за празненството имат много видни личности от Ярджиловци и плеяда спортисти, завоювали медали от големи спортни форуми. Гости ще бъдат световният и европейски шампион по вдигане на тежести Йото Йотов, братята Ивайло и Алекасандър Сандеви, състезатели по борба класически стил и други. За доброто настроение на сборуващите ще се погрижи Борис Дали и местни регионални фолк и естрадни изпълнители.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.