iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Близо 2 500 молбите за безплатно топло през зимата

2 492 са постъпилите молби до края на месец юли в дирекция "Социално подпомагане" от граждани на Пернишка област за получаване на помощ за отопление, съобщи директорът Александър Ненков. Одобрени от тях са 1 837, като на останалите е направен отказ, поради неотговаряне на всички условия за предоставяне на подпомагането.
 
Целевата помощ за отопление се предоставя в пари авансово, като за тази година сумата ще се получава на два пъти - за месеците ноември и декември и за периода януари-март 2010 година, независимо от вида на ползваното отопление. Помощта се отпуска за период от 5 месеца.
 
Лицата и семействата подават молба-декларация по образец в дирекциите "Социално подпомагане" по постоянен адрес от 1 юли до 31 октомври 2009 година, припомни за срока Александър Ненков. Право на помощта, както и досега, ще имат лицата и семействата, чийто средномесечен доход за предходните шест месеца преди месеца на подаване на молбата-декларация е по-нисък от диференцирания минимален доход за отопление и отговарят на условията на чл. 10 и 11 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.