iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


20-годишен карък от Перник се блъсна в патрулка

20-годишен карък от Перник се блъсна в патрулка и рани полицай. Късметът изневерил на перничанина Б.И., който опитвайки се да излезе на централната улица в кв. Изток, навлязъл в насрещното движение.Срещу него, към място на местопрестъпление, летяла патрулка. Полицейският автомобил бил с включени лампа и аларма, и бързал да се отзове на подаден от СОД сигнал за опит да се проникне в магазин за домашни потреби. Младежът не успял да реагира и нацелил колата на ченгетата. При катастрофата, той се отървал невредим, но 39-годишният полицай Х.З. е с гипсирана ръка.На участниците в ПТП-то са взети кръвни проби за алкохол.
От полицията  уточняват, че младежът е карал Фиат Брава, а не Голф с пернишка регистрация, но наскоро в социалната интернет-мрежа "Фейсбук" се появи следният текст:
Легендата "Фолксваген Голф"2... с пернишка регистрация!
Предговор: Според официална статистика на КАТ, автомобилите с пернишка регистрация са на първо място по причиняване на пътно-транспортни произшествия в България...
... Кръстовище. Червен светофар. Таймерът отброява секундите преди светване на зелена светлина. 10,9,8... Колата зад вас вече ръмжи с 4-5 хиляди оборота на празен ход, хлабавият ремък и клаксонът цвилят истерично в надпревара кой звук ще стигне по-бързо до централната ви нервна система. Напрежението се покачва. 5,4,3... До слуха ви достигат отделни думи от високодецибелната словоохотливост на шофьора зад вас. Всички думи са в женски род, предимно съществителни имена от областта на човешката анатомия, фабулно обединени около натрапчиво повтарящият се глагол за осъществяване на сексуален акт. Интересът ви е провокиран. Поглеждате на огледалото и... Нима се съмнявате?! На отражението виждате кръглите фарове на "Фолксваген Голф"2, който ви изпреварва, бърз и яростен, със свирещи гуми, точно в наносекундата, преди светофарът да светне в зелено. На задното стъкло четете лепенката с надпис "NO FEAR", забулен в облак черен дим от мръсната газ на "Голфа". Когато облакът се разсейва, картинката става ясна - "Голфът" е с пернишка регистрация...
Та дойдохме си на думата! Това е легендата "Голф"2, но в кощунствено побългарен, пернишки вариант. Свален от пиедестала на неговата почти религиозна, арийска сакралност в Германия и принизен до калното дъно на българския чалга-манталитет. Принизен до канализацията на българското национално подсъзнание, в която текат фекалиите на всичките ни низости и комплекси за малоценност. Там "Голф"2 продължава легендарното си съществуване, но вече в контекста на родния ни квартално-махленски фолклор, като метафора, буквалност и автомобилна еквивалентност на цялата агресивно комплексирана простотия в България. А иначе "Голф"2 не е лоша кола. Нито пък перничани са лоши хора. Но е лош краят на тяхната легенда - в някое крайпътно дърво или стълб. Където ги очаква финалното прозрение, че простотията е по-силна от всичко, но не и от законите на земната гравитация!
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.