iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


18 шева за поредното жестоко нахапано от кучета момиче в Перник

Общинарите не си мърдат пръста, за да спрат безумието.
 
Поредното ужасяващо нахапано от бездомни кучета момиче в Перник е факт.
 
Девойката, на 20 години, се прибира с маршрутка към 22:30 в кв. Мошино. В пространството между блоковете обаче изкачат две бездомни кумета, които захапват крака й и го разкъсват на няколко места. Пораженията са следните - 18 шева и няколко месеца възстановяване на пораженията. Момичето обаче е в силен шок и травмата ще остане за дълго, коментират близки на пострадалата.
 
В момента тя е на антибиотици, не може да ходи и се възстановява бавно.
 
Това е поредният от серията брутални нападения на бездомни кучета, зачестили през летните месеци. Общинската администрация нехае за десетките жертви. До момента няма предприети никакви действия за ограничаване на популяцията на бездомните кучета, въпреки, че за това ежегодно се отделят пари. Коментарът на община Перник преди няколко седмици беше, че от там ще изчакат да се преброят кучетата и после ще му мислят.
 
Колко ли перничани трябва да бъдат нахапани още, за да измислят решение от общината? Някои от жертвите вече предвиждат завеждане на дела срещу некомпетентните чиновници, които с бездействието си носят огромната отговорност. Бурни негативни настроения се зараждат и срещу природозащитниците, които апелират за не-агресия към четриногите животни,  но едва ли разбират болката на пострадалите и техните близки.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.