iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


След поредната зверски пияна зад волана искат да правят паметник на пияния перничанин

През 2007г. 35-годишната Живка Илиева от Перник уби трима младежи при ужасна катастрофа на вътрешноградската магистрала до Шел. Тогава тя управляваше "Голф" с 2,88 промила алкохол в кръвта. Вчера късно вечерта друг потенциален убиец зад волана - 38-годишната перничанка Н. Ц. губи управление над автомобила си с цели 3,08 промила алкохол на външноградската магистрала и се удря в мантинелата. За щастие невинни пострадали няма.
 
Поредният инцидент свързан с безотговорно шофиране и пернишки регистрационен номер роди предложението от челните страници на вестник "Новинар" да се изгради паметник на пияния перничанин на мястото на войнишкия паметник на Владая. Репортерската идея пародира този безспорно съществуващ проблем, но какво ли трябва да се направи, за да не се повтарят инциденти като този от 2007 се питат перничани.
 
Цялата публикация четете тук:
 
Перник е прочут в държавата ни като града на мините, стоманата и "Голфа", който тук се котира като най-бързата кола за цяла Европа. С това свързват и столичани близките по география, но не и по манталитет свои сънародници. И защо се случи така в годините на прехода? Може би защото Перник стана градът с регистрирани най-тежки убийства, с най-жестоки катастрофи и най-брутални шофьори.
 
Може би тъкмо заради това наскоро стана ясно, че младежите от Перник плащат една от най-скъпите задължителни автомобилни застраховки. Някои от компаниите въведоха по-високи цени на полицата за коли, които са регистрирани в Перник. Други застрахователни дружества пък коментираха, че също обмислят да вдигнат тарифите за автомобили с регистрация, започваща с буквите "РК". Това инициално съкращение стана нещо като синоним на "Пази се" за столичани.
 
А и комшиите ни от някогашния миньорски град като че ли се стараят да си запазят "имиджа" на терористи по пътя. И последният случай на 38-годишна пияна жена зад волана в Перник е ярко доказателство в подкрепа на такова твърдение. Добре, че поне тя не успя да повтори трагедията, причинена от нейната съгражданка Живка Георгиева, която с алкохол в кръвта преди време уби на място трима младежи. Имаше преди години една поговорка:
 
"Какво представлява войнишкият паметник при Владая? Перничанин, който чакал за софийско жителство." Е, сега тази поговорка може да се видоизменени малко: Паметникът може да стане символ на пияния перничанин, когото полицаите ще пуснат само срещу проверка с дрегера.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.