iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Общината взе 3 000 000 лв. кредит

На заседание на 31 август 2009 г. Съветът на директорите на фонд ФЛАГ одобри отпускането на кредит на община Перник за подпомагане успешното изпълнение на проекти по Оперативна програма „Регионално развитие 2007 - 2013 г." и Оперативна програма „Околна среда 2007 - 2013 г."
 
Отпуснатото финансиране на община Перник в размер на 3 000 000 лв. е в подкрепа на реализацията на инвестиционен проект за изграждане на канализация на града, финансиран по приоритетна ос 1 „Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в населени места с над 2000 екв.ж. и в населени места с под 2000 екв.ж. попадащи в градски агломерационни ареали" на Оперативна програма „Околна среда 2007 - 2013 г."
 
Фонд за органите на местно самоуправление-ФЛАГ представлява уникална по своя статут институция, създадена от Министерски съвет като инструмент на държавната политика за регионално развитие. Фондът е създаден с цел преодоляване на проблема с осигуряването на паричен ресурс за общините при разработване на проектни предложения и финансиране на одобрени проекти в рамките на оперативните програми на ЕС.
 
Мисията на Фонда за органите на местното самоуправление "ФЛАГ" е да подкрепи усилията на българските общини и общински дружества в подготовката и успешното изпълнение на проекти, съфинансирани от програмите на Европейския съюз за модернизиране и разширяване на общинската инфраструктура и създаване на устойчиви икономически и социални структури.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.