iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бой за месо в хипермаркет

Купувачи се запасяват като за природен катаклизъм. Ресторантьори грабят от промоция за заведенията си.
 
Едноседмична промоция с до 50% намаление в цените на месото подлуди перничани, които атакуваха вчера магазина на верига хипермаркети още с началото на работното време. С намалението кило свински бут от 9,49 лв. бе свалено на 4,74 лв.
 
Продуктите, които са намалени, се редуваха на витрините с тези, които са без промяна в цените. Така прошуто падна от 20 на 10 лева. Повечето намалени продукти бяха до 30% по-евтини.
 
iPernik забеляза, че автобуси на градския транспорт оставаха на практика празни на спирката, до хипермаркета, като гражданите се устремяваха стремглаво към вратите. Паркингът също беше пълен.
 
Взискателни домакини предизвикваха гневните протести на чакащите, когато караха продавачките да прехвърлят парчетата месо и да подменят част от вече отделената мръвка.
 
Средното тегло, което хората купуваха бе 3-4 кг., предимно свинско. Възрастен господин, чиято съпруга стоеше настрани с количката, слагаше в нея  торба от по три килограма бут. За iPernik той обясни, че по телефона синовете са му поръчали да купи и за тях. Сумарно те купиха 9 кг, като ще опаковат месцето и ще го замразят за Коледа, защото тогава със сигурност ще е по-скъпо. Оказа се, че на помощ им се е притекъл и внукът, тъй като органичението за евтиното месо беше по 3 килограма на човек.
 
Оказа се, че повечето възрастни хора, които взимаха свинско го купуваха предимно за зимнина. Продавачи казаха, че в този ден от тях пазаруват и за заведения и ресторанти.
 
Мнозина обаче оставаха недоволни, след като цялата дандания приключи още около обяд, когато по щандовете в магазина нямаше и следа от намалените стоки. Различни артикули на изключително изгодни цени привършили още сутринта, а в това клиенти забелязаха евтин номер на магазинерите, които обявили гръмката промоция, на която обаче пускали ограничени количества- хем, за да напълнят магазина в летните дни, хем и да не останат на загуба от жадните за евтини цени клиенти.
 
Дори и с намалението обаче, цените в пернишките хипермаркети трудно се конкурират с тези в Северна Гърция, където храните и различни облекла и аксесоари, особено през уикендите са на изключително изгодни стойности. Мнозина отскачат до Солун за шопинг, а само трафикът е този, който отказва още повече да го направят.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.