iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Моторизирани полицаи ще пазят селата

Моторизирани полицаи ще обикалят селата в Пернишко, пише Стандарт. Служителите на реда са от Общинска полиция и ще съдействат при необходимост на селските кметове. Това разпореди кметът на Перник Росица Янакиева.
 
Два екипа с по двама униформени ще дежурят в най- голямото пернишко кметство Изток и в централната градска част, а трети екип с трима полицаи ще бъде на разположение на общинските служители.
 
Изцяло се реорганизира работата на общинската полиция каза Янакиева. Досега служителите в звеното само са охранявали общинската сграда. Отсега нататък общинските полицаи ще си вършат работата както трябва и ще се грижат за спазването на Наредба № 1 за опазване на обществения ред.
 
Съгласно договор с Областната дирекция на МВР, общинската управа е създала заетост на 10-има полицаи, които са нейно подчинение и разпореждане.
 
Реорганизацията вече влезе в сила. За нощна охрана на общинската сграда ще има друг режим. Нея ще извършват дежурните по Гражданска защита, които ще бъдат преместени на първия етаж в администрацията.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.