iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Тролейбусен транспорт" си стъпи на краката

"Тролейбусен транспорт" си стъпи на краката

Подменихме 5 км контактна мрежа, от два месеца нямаме аварии и си върнахме пътниците, похвали се управителят Тодор Тодоров
 
Общинското търговско дружество „Тролейбусен транспорт" в Перник стъпи на краката си, съобщи управителят Тодор Тодоров пред регионалният ежедневник "Вяра". Преди една година то имаше задължения от над 2,5 милиона лева, като близо 1 милион от тях бяха към ЧЕЗ, а останалите - към НАП. От общо 25 работеха едва 3 тролея. Нямаше работници. Повече от 20 години контактната мрежа не беше подменяна и състоянието й беше много тежко. „Това заварих на 21 август 2008 г.", каза Тодоров. В момента линиите са покрити на 100%. Всичките 25 тролея са изправни, в движение и минали технически преглед. В момента вървят по 16 мотриси на ден. Върви постепенна подмяна на контактната мрежа. Продължаваме да работим денонощно, твърди Тодор Тодоров. Подменена е контактна мрежа в продължение на 6 км. Обновено е и трасето в най-тежко състояние - от разклона за кв. „Тева" до кв. „Иван Пашов" в посока центъра. В резултат на това вече два-три месеца няма аварии, похвали се управителят, който е доволен акта, че се е повишило доверието на пътниците към тролейбусния транспорт. Като резултат от това са повишени и приходите. Отпадна и проблемът с ЧЕЗ, към което „Тролейбусен транспорт" имаше непогасени задължения и което бе наложило запор на сметките на дружеството. Пернишкото предприятие има вече собствен електромер, сметките за ток са паднали с 18 000 лева на месец, не крие радостта си Тодор Тодоров.
 
„Трябва да търсим инвестиции за подмяната на парка, който е много стар. Мотрисите са на 30 години и са износени", каза Тодоров.
 
Преди това обаче трябва да се намери решение на проблема за неизплатените задължения на „Тролейбусен транспорт" към държавата, които възлизат на 1,5 милиона лева. Управителят ще търси помощта на общинската управа и на ОбС за разрешаването на проблема, тъй като се опасява, че може да се стигне до нов запор.
 
Тролеите в Перник продължават да возят на 60 ст., с което си имат постоянни пътници.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.