iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пак пернишки фирми в далавери с община Дупница

Двудневна проверка на представители от социалното министерство и РЦЗ Кюстендил установила нарушения в Социални грижи - Дупница.
 
За два дни трима експерти обиколили 50 болни, на които са предоставени безплатно инвалидни колички, слухови апарати и комбинирани тоалетни столове. Проверката е установила, че голяма част от болните не са дори и разопаковали дадените им безвъзмездно от Социални грижи помощни средства.
 
Оказало се, че голяма част от получилите слухови апарати не се нуждаят от тях. В същото време от документацията, която им предоставила началникът на Социални грижи -Дупница и съпруга на зам. кмета по икономическите дейности в града Йордан Йорданов - Мая Йорданова, станало ясно, че слуховите апарати са от много стара марка, които в момента се продават по 10 лева, а социалното министерство е превеждало на три фирми, които са регистрирани в Перник , по 406 лева за всяка бройка.
 
 Инвалидните колички са на цена от 300 до 3000 лева, Парите за тях се превеждат от Социалното министерство на фирмите доставчици, Две от фирмите са регистрирани като „Вертикал" и „Прометей" в Перник . Отговорност обаче носи директорката на Социални грижи М. Йорданова, тъй като тя подписва документите, с които да се превеждат парите от социалното министерство на трите фирми доставчици. Пред проверяващите Мая Йорданова заявила, че не й е ясно къде са отивали консумативите и дали хората наистина се нуждаят от тях.
 
До 10 дни ще има пълен доклад за колко пари са раздадени помощни средства на инвалиди от Дупница, без те да имат нужда от тях, и има ли закононарушения на М. Йорданова и пернишки фирми.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.