iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Искат спешно ремонт на път-убиец

Спешно да бъде ремонтиран пътят от Рударци до Кладница настояха пред новия областен управител кметовете на двете пернишки села, пише в статия Стандарт. Шосето е част от републиканската пътна мрежа, но е в безобразно състояние.
 
По него има три големи свлачища, пътното платно е пропаднало с 50 см, алармираха управниците. По 7-километровата отсечка не е правен основен ремонт вече 30 години, единствените поправки са кърпежи на дупките.
 
Над училището в Рударци пък има завой, където всяка зима поради течове от водопровода се образува 50-сантиметрова покривка от лед. Миналата зима на опасното място се обърнал рейс, каза кметът на Кладница Красимир Трайков. Катастрофите стават почти ежедневно.
 
Въпросът се поставя всяка година и всяка година остава без резултат. Преди няколко месеца, през април, управникът на Рударци заплаши да даде на съд НАПИ заради дупките. В отговор на заканата му получил писмо от шефа на местното пътно Тано Георгиев, че основният ремонт на шосето ще бъде през второто полугодие.
 
Закачил съм писмото на видно място в кметстото, така че всички да го виждат, каза кметът- бунтар. Жалбата е в джоба ми, ще я скъсам едва когато дойдат машините и започнат да работят, каза тогава Павлов.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.