iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Учат пернишките общинари на партьорство

Учат пернишките общинари на партьорство

На 4 септември 2009 г. (петък) от 9:40 часа в заседателната зала на община Перник ще се проведе обучение за представители на общинската администрация по проект „В търсене на устойчиви модели - община Перник: възможности за партньорства с бизнеса" (оперативна програма „Административен капацитет 2007 - 2013 г.", приоритетна ос І „Добро управление", под-приоритет 1.4. „Администрацията - партньор на бизнеса").
 
Проектът стартира през месец февруари 2009 г. и е на обща стойност 663 607 лв. Дейностите са насочени основно към представители на бизнес общността, както и към администрациите в общината бенефициент - Перник и в целевите общини - Радомир и Кюстендил. Срокът на изпълнение е 12 месеца.
 
В рамките на обучението ще бъдат оповестени резултатите от извършения анализ на средата за социално-икономическо развитие на местно ниво. Участниците ще имат възможност да се запознаят с разработената методология (цели, предмет, обхват, обща рамка и структура за изготвяне на анализа). Обучението включва, освен представяне на техниките и инструментите за анализ на средата, и прилагане на методологията. По време на лекцията, водена от Станка Делчева ще бъдат идентифицирани местните публични услуги с потенциал за прилагане на подхода за публично-частно партньорство.
 
Основната цел на проекта е да повиши капацитета на общините Перник, Кюстендил, и Радомир да реализират проекти за публично-частни партньорства в стратегически за общините сектори, по възможно най-прозрачния за обществото и инвеститорите начин и да предложи и разработи конкретни, ключови за местните общности проекти, които да отговарят на критериите да бъдат реализирани чрез ПЧП.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.