iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Общината не бърза да продава имоти, за да закърпи бюджета

Общината не бърза да продава имоти, за да закърпи бюджета

Собствените приходи на община Перник изостават с около 4 милиона лева до този момент на годината. Според кмета, причината за проблема се крие най-вече в приходите от продажба на общинско имущество. При планувани 4 228 800 лева, към 31 юли изпълнението е само 857 100 лева.
 
Росица Янакиева обясни, че екипът й ще извърши нужната работа по процедурите по продажби, които са приети с програмата за управление на общинската собственост. Въпреки това кметът настоява да не се бърза, тъй като пазарните цени все още са твърди ниски и има риск за сключване на сделки с общинска собственост при условия, неблагоприятни за Общината.
 
По думите на Росица Янакиева, има проблем и със средствата, които би следвало да постъпят в общинската хазна от сделки между физически и юридически лица. Там процентът на неизпълнение е 53 на сто. Периодът е кризисен и фирмите, и гражданите се въздържат от разпореждане със собственост, коментира Янакиева.
 
Общината все още има неразплатени задължения с фирми, които също чакат заплащането си, а ситуацията се утежнява от изоставането на приходната част на бюджета.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.