iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Учат децата на здравословно хранене с рисунки

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

След като Министерството на здравеопазването забрани с наредба (№ 37 от 21 юли 2009г., ДВ бр.63) пържените картофки и кока колата за децата, РИОКОЗ в Перник организира конкурс за детски рисунки на тема: „Моята любима храна". Целта е да насочи вниманието на малките към пълноценните и здравословни храни. Деца на възраст от 4 до 6 години, които посещават целодневните детски градинита, ще могат да нарисуват най-любимото си хапване, но то да е и здравословна.
Изискването е рисунките да са направени с цветни моливи и листа с формат А4. Всяко дете може да учавства в конкурса само с една рисунка. Творбите трябва да са индивидуални и на гърба на рисунките да са изписани: трите имена на детето, годините, телефон на родител и адрес на местоживеене или детска градина, която посещава детето.
Специализирано жури ще разгледа творбите и ще излъчи победителите в конкурса. Ще бъдат присъдени първа, втора и трета награда, а рисунките на победителите ще бъдат изложени в сградата на РИОКОЗ - Перник.
Рисунките трябва да бъдат изпратени до 14.10.2009 г. на адрес: гр. Перник, ул. „Минъор" № 15 за конкурса „Моята любима храна".
Координатор на конкурса е Петя Бойчева - младши инспектор в отдел „Опазване на общественото здраве", тел. за контакти 076/60398.
Създаването на здравословен модел на хранене в ранен етап от живота е важно за поддържането му в по-зряла възраст, а осигуряването на здравословна храна за децата е отговорност на родителите и цялото общество, смятат от РИОКОЗ-Перник.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.