iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Подготвителен клас правят в училището в пернишкото село Драгичево

За първи път от тази учебна година в основното училище „Св. Св. Кирил и Методий" в пернишкото село Драгичево се формира подготвителен клас. Това съобщиха от ръководството на учебното заведение пред радио „Фокус Пирин".
 
Шестгодишните малчугани ще се готвят за първи клас. Заниманията ще бъдат до обяд, като ще бъдат съчетани и със занимателни игри, така че децата да се адаптират с живота в училище. Подготовката на малките ще води учител със специалност „Предучилищна педагогика". Началните педагози започват с тревога всяка учебна година, тъй като им се налага да ходят по домовете на седемгодишните деца и да разговарят с родителите, за да запишат малките в местното училище. Сега децата от подготвителната паралелка се явяват готов клас с първолаци за следващата учебна година.
 
Пъстри класни стаи ще посрещнат най-малките ученици в основното училище на 15 септември. Преди началото на учебната година учителите от селското учебно заведение хванаха четки и разноцветни бои и направиха приказки на етажа, където ще учат най-малките ученици.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.