iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Проверяваха шофьорите за оказване на първа помощ

Областната структура на Българския червен кръст в Перник и Пътна полиция направиха съвместна акция в края на миналата седмица по повод Световния ден по първа долекарска помощ - 12 септември. Инициативата се реализира на магистралата, където униформените и доброволците проверяваха уменията на шофьорите по оказване на първа помощ.
 
Освен това в навечерието на празника организацията направи и специални листовки, които се раздаваха на двата пернишки плажа - в Централния градски и в с. Рударци, както и по бензиностанциите. Освен това БЧК Перник организира беседи и лекции за инвалидите и военно-инвалидите.
 
Отбелязването на Световния ден по първа долекарска помощ трябва да се провежда на публични места, така че то да получи колкото се може повече гласност.
 
През 2008 г. събитието протече под лозунга "Първата помощ за живот". Посланиятя се отправят към цялото общество и най-вече към общности, училища, семейства, уязвими групи, работещи в промишлеността, селското стопанство.
 
Този ден се отбелязва и с публични демонстрации за оказване на първа помощ, като целта е все повече и повече млади хора, уязивими групи както и обещството като цяло да бъдат привлечени към каузата на първата помощ, която спасява човешки живот!

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.