iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Министерството на околната среда спря парите за ремонт на водопровода в Калкас

Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към Министерството на околната среда и водите спря финансова безвъзмездна помощ на Община Перник за реконструкция на вътрешната водопроводната мрежа в квартал "Калкас". Това съобщи кметът Росица Янакиева по радио "Фокус"-Пирин.
 
През юли с решение на новия министър на околната среда и водите бе съобщено, че на Община Перник се отпускат безвъзмездно 1 199 952 лева, за да бъде ремонтирано остарялото съоръжение. Кметът Росица Янакиева обясни, че реконструкцията е повече от належаща, тъй като водопроводът е на повече от 50 години, често аварира и реализира големи водни загуби.
 
В момента целият квартал е разкопан, тъй като там продължава работата по големия проект по ОП "Околна среда" за изграждане на канализация. Според Росица Янакиева работата по подмяна на водопровода трябва да върви паралелно с тази по канализацията. Кметът посочи, че общината ще кандидатства отново с проекта, тъй като подмяната на водопровода е належаща. Янакиева днес ще се срещне със заместник-министъра на МОСВ Ивелина Василева и този проблем ще бъде сред коментираните.
 
Кметът заяви, че ще търси съдействието на областния управител Иво Петров и на народните представители.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.