iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Беднякът-милионер" от Негованци може да лежи до 8 г. в затвора

До 8 години зад решетките може да отнесе Георги Драгомиров, съобщиха от Окръжната прокуратура в Перник. Обвинението срещу него ще бъде за несъхранение на фирмени документи в особено големи размери по чл. 255, ал. 1, т. 4 от Наказателния кодекс.
 
"Някои от дружествата са продадени, докато тече финансова ревизия на дейността им, т.е. може да се търси умисъл", съобщиха обвинителитепред вестник "Стандарт". Според прокурорите Драгомиров прехвърлял фирмите,за да прикрие задълженията им. Проблемът е, че носи наказателна отговорност само ако дружество е едноличен търговец.
 
Драгомиров се специализирал точно в това - купувал с дружеството си с ограничена отговорност "ММ груп" фирми на еднолични търговци. Точно по същия начин процедирал и с фирмата на Явор Мандраджиев - "Явис". Така отговорност се носела само до размера на регистрирания капитал от 50 000 лв., а не върху цялото имущество на собственика.
 
За съвсем кратък период от време "ММ груп" купила едноличните търговци със софийска регистрация "Ватон-Валентин Тонев", "Пролет-99-Валентин Стефанов" и "Гец-5" на Велин Митев.
 
В същото време се освободил от фирмите си "Драгомиров строй", която продал на Славчо Борисов от вълчедръмското село Мокреш, и "Стоун фаар", която харизал на Васил Асенов от кърджалийското село Брош.
 
Драгомиров обаче получавал и фирми, които имат задължения за милиони. Той купил отново за 300 лв. фирмата за дистрибуция на горива "Леон транс", която е в процедура по несъстоятелност. Фирмата натрупала задължения към Обединена българска банка за 45 783 лв., към бургаската "Нафтатрейдинг" за 418 476 лв., към "Химекс" - за 870 952 лв., и към "ЛВ ойл" за 716 294 лв. - общо за над 2 млн. лв.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.