iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Южнокорейци ще строят фирма за екологични храни

Продължава работата по проекта за довеждаша инфраструктура до индустриалната зона в Перник, който е на стойност 1 700 000 лева.
 
Около една трета от строително монтажните работи по нея са изпълнени. Вече има заявки за предоставяне на терени в индустриалния парк. Южнокорейската фирма „Чойс" иска да закупи терен, за да изгради предприятие За екологично чисти храни в бъдещата индустриална зона . Това не е иднствената заявка за строителство в изграждащата се нова Зона, уточни кметът Росица Янакиева, която допълни, че вече се предвижда да започне реално изграждане на предприятия.
 
Инвеститорски интерес са заявили не само чужди, а и български фирми, заяви градоначалникът. Янакиева посочи, че около индустриалния парк са разположени доста терени, които са бивши минни разработки. Според нея, те ще дадат възможност за разширение на територията на индустриалната зона и по този начин ще се се създадат още възможности на бизнеса. С изпълнението на проекта за довеждащата инфраструктура и с реализацията на проекта за изграждане канализацията на кв. Калкас напълно се решава проблемът с инфраструктурата.
 
Очакванията на кмета са, че и собственици на терени в близост също ще се активизират, в построяването на обектите, за които са предназначени.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.