iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Още две школа стават средищни

Още две школа стават средищни

Община Перник има внесено предложение в просветното министерство за определянето на още две учебни заведения на територията й като средищни. За миналата учебна година МОМН одобри средищния статут на четири учебни заведения: 7-мо, 13-то основно училище в Перник и школата в град Батановци и село Ярджиловци. Настоящото предложение е за 16-то основно училище в пернишкия квартал "Църква" и школото в село Дивотино, пише "Градски". Това стана ясно на проведеното вчера съвещание от Община Перник с директорите на учебните заведения и образователните звена.
 
С началото на новата школска година се разширява обхватът на децата в доучилищната възраст. Усилията в тази връзка бяха насочени към разкриването на нови групи за целодневна грижа да деца от 1 до 6 години, усвояването на неизползван сграден фонд в детските градини и училищата, както и в малките населени места. В резултат на предприетите инициативи, от началото на новата учебна година се осигурява достъп на нуждаещите се семейства до услугата по отглеждане и възпитание на децата в детските заведения, като се разширява обхвата на приетите в детските градини деца. Увеличаването на броя на децата в институциите от своя страна ще доведе до намаляване на разходите по материалната издръжка на сградите на детските градини и някои училища,чрез усвояване на неизползваните досега помещения.
 
По отношение създаването на устойчивост на малките населени места в общината и в частност на малките училища, чрез разкриване на групи на целодневна детска градина, в доклада бяха отбелязани разкритите през 2008-ма в селата Кладница и Дивотино нови целодневни и яслени групи, които общо на територията наброяват 9. За учебната 2009-2010 година, новооткритите групи са 10 целодневни и 3 яслени.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.