iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Констатирани са нередности в работническата столова на Мапа Дженгиз

В работническа столова не се спазват хигиенните изисквания. Това са установили специалисти от Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве.
 
На 9 септември тази година инспектори са извършили проверка на столова, стопанисвана от фирма „Феримар ООД" в село Голямо Бучино. Поводът е регистриран случай на ентероколит. Пациентът работи в обект за търговия с храни на територията, експлоатирана от фирма "Мапа Дженгиз".
 
При проверката е констатирано, че фирма „Феримар" е разкрила конкретния обект с цел търговия с храни, но той не е регистриран в РИОКОЗ - Перник по член 12 от Закона за храните. Столовата не отговаря на хигиенните изисквания, няма въведени и съответно не се прилагат добри практики за производство и търговия с храни. Няма система за анализ на опасните и критични контролни точки, гарантиращи безопасността на приготвяните и предлагани в обекта храни. Съставен е акт на управителя на фирма „Феримар" за административно нарушение и е му връчена заповед на директора на РИОКОЗ - Перник за временно спиране експлоатацията на столовата. На 14 септември служителите от отдел „Контрол по храните и общественото здраве" са извършили повторна проверка за това дали се спазват предписанията. Установено е, че не се спазва издадената заповед и обектът продължава да функционира като столова. Управителят на фирма "Феримар" ООД е поканен в РИОКОЗ - Перник за съставяне и връчване на акт за установяване на административно нарушение.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.