iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Болница в Перник в окаяно състояние, жалва се възмутен пациент по бТВ

В рубриката "Бай Ганьо Европеец" Ани Цолова прочете емоционалното писмо и представи шокиращите снимки, изпратени от Ивайло Иванов от Перник.
 
Ето част от писмото: "Уважаеми журналисти, бих искал чрез вас да запозная малкото останали непознати хора с мизерията, в която сме принудени да се лекуваме.
 
Попаднах в някаква паралелна реалност, от която излязох силно депресиран. Тази реалност се нарича окръжна болница "Рахила Ангелова", която не знам поради какви причини е получила болнична акредитация от здравната каса да извършва болнични услуги.
 
Това е една кочина, която е предназначена да лекува гражданите на гр. Перник. Обстановката в болницата е такава, че те обхваща безнадеждност и част по-скоро искаш да избягаш и да не се връщаш в тази обстановка.
 
За последните 20 години местните, а и национални управници, се скъсаха да усвояват пари. По 100 хил. лв. на година да бяха заделяли до сега, болницата щеше да е в цветущо състояние."
 
В пряка връзка по телефона, директорът на болницата д-р Симеон Василев, подчерта твърдо, че не бил съгласен с квалификациите от писмото.
 
Той разкри, че е директор на болницата от два месеца, през което време бил внесъл докладни в Съвета на директорите както за увеличение на щатните заплати на медицинския персонал, така и за ремонт на рентгеновото отделение. Д-р Василев ръководеше болницата повече от година преди да стане депутат от БСП на мястото на Росица Янакиева.
 
Д-р Василев добави, че имали гласувани 20 хил. лв. собствени приходи, които щели да бъдат вложени за ремонт.
 
Предстояло ремонт на операционна зала, каза още той, а ремонтът на фасадата и покрива на болницата бил към привършване.
Той изтъкна още, че вече имало изграден нов вход и нов медицински център, извършвали се ремонти на още отделения на болницата, както и това, че била закупена апаратура на стойност над милион и седемстотин хиляди лева.
До една седмица болницата нямало да бъде в този вид, успокои и обеща директорът на окръжна болница "Рахила Ангелова" в Перник.
 
На снимката: Директорът на МБАЛ "Рахила Ангелова"

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.