iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Съставите към Двореца на културата с изненади за перничани през новия сезон

Със започването на новата учебна година стартира и обучението на децата с изявени дарби от града и региона в различните формации към Двореца на културата.
 
Обединената школа по изкуствата, в която ежегодно се обучават повече от сто деца на възраст от 4-5 до 19 години, приема нови желаещи в съществуващите два отдела - музикално и изобразително изкуство. В школата по музика през тази година се запазват класовете по пиано, цигулка, китара, акордеон и пеене във вокална група, но освен тях се обявява прием и в тези по духови инструменти и класическо пеене. Часовете по солфеж за тези групи е един път в седмицата. Отделът по изобразително изкуство също кани нови членове, желаещи да развиват своя талант, да се включат в същестуващите групи. От тази година ще бъде създаден нов отдел по езиково обучение.
 
Предвиждат се курсове по френски, португалски и италиански. Обучението ще започне от 1-ви октомври, когато стартира и работата в школата по изобразително изкуство. За музикалния отдел обучението е от 15-ти септември. В танцовия състав към Ансамбъла за народни песни и танци „Граовска младост" са включени над 200 деца. Формацията е отворена за нови попълнения във всичките й групи: от предучилищна възраст до втори клас, от втори до пети клас, от пети до осми и от осми до дванадесети клас. Репетиции се провеждат всеки ден от 10 до 13.30 ч. и от 15 до 20.30 ч., като всеки участник трябва да избере три дни през седмицата. Детската вокална група за народни песни, която е част от Ансамбъла за народни песни и танци „Граовска младост" също приема нови деца и юноши, обичащи народната музика. Репетициите се провеждат два пъти седмично - в понеделник и сряда от 18.00 ч. в зала №2 на Двореца. От месец септември.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.