iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще го закъсаме през зимата с пътищата, предричат специалисти

Само със сол, вместо с луга ще се топят заледяванията и снега по улиците в Пернишко през зимата. Фирмата, ангажирана с почистването на шосетата „Инфрастрой 2001", е разрушила всички складови бази в региона и няма къде да държи лугата, а тя й излиза по-скъпа.
 
Това обяви шефът на Областното пътно управление Тано Георгиев на работна среща в областната администрация за зимната подготовка. Градът има материали да се справи само с първия сняг, предупреди Георгиев. Ако не се отпуснат пари, при втория валеж ще бъдат затрупани и парализирали всички главни шосета, включително и магистралата за Кулата, категорични са специалистите. До момента към „Инфрастрой" има неразплатени фактури за 1,9 милиона лева.
 
Фирмите за поддръжка да бъдат принудени чрез специални клаузи в договорите, да правят обходи през зимата и да чистят пътищата при заледяване, поиска шефът на полицията Димитър Шереметев. Досега много от служителите отказвали да го правят, когато няма снежна покривка, посочва инспекторът пред "Стандарт".
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.