iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Търговец се имъкна с условна присъда за данъчни измами

Пасков вършел „услуги" на фирми-фантоми
 
33-годишният Владимир Кольов Пасков от видинското село село Флорентин, вчера бе осъден от Пернишкия окръжен съд на година и половина затвор с тригодишен изпитателен срок и глоба от 2 500 лв, пише Съперник. Наказанието е за подадени данъчни декларации по ЗДС с невярно съдържание. Чрез едноличната си фирма ЕТ "Вени- Владимир Кольов"- Перник той е избегнал през периода 1 март 1999 г.- 12 януари 2002 г. плащането на данъчни задължения в особено големи размети. Ъ Укритите данъци от Пасков са за 3 398 749,91 лв.
 
Следственото дело заедно с досъдебното производство срещу Владимир Пасков е от 2004 г., когато е разкрита данъчната измама.Пасков е вършил "услуги" на фирми-фантоми, които чрез неговата с недействителни фактури са точили ДДС.
 
Според обвинението Владимир Пасков е проявил упоритост при извършване на престъплението, а причината за престъпната му дейност е ниско правно съзнание и стремеж към материално благополучие чрез незаконни средства.Като смекчаващи вината обстоятелства за Пасков е чистото му съдебно минало.
 
Делото се гледа по съкратената съдебна процедура като Пасков призна пред съда изложените факти в обвинителния акт. Съдията му разясни, че самопризнанията му ще се използват при определяне на наказанието като няма да се призовават свидетели.Според защитника на Пасков той е тъжна гледка на бедно момче, попаднало в лапите на измамници и се е оказал бушонът, който "изгаря" при данъчните измами.
 
Владимир изказа съжаление за извършеното от него престъпление.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.