iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Закриват и НАП Перник

Финансовият министър Симеон Дянков обяви новата структура на Националната агенция за приходите (НАП). Според нея териториалната дирекция на НАП в Перник се закрива, уволняват се ръководните кадри на така закритата дирекция и остават само администраторите, работещи най-вече с клиенти на гише, отбелязва ПерникДнес. Оцелелият персонал вече ще е на подчинение на софийската дирекция.
 
Вчера финансовият министър представи и реформата в Агенция "Митници", според която Митница Перник също се закрива.Според министърът планираните съкращения в администрацията на министерството му ще бъде 15%. Очевидно обаче за Перник процентът ще бъде много по-голям.
На практика, чрез тези реформи, Перник изчезва от финансовата карта на България. При някакви по-сериозни проблеми пернишките фирми и граждани вече ще трябва да комуникират със софийските поделения на финансовото министерство, а всеизвестно е пренебрежителното отношение на софиянци към нас. Да не говорим пък за големия брой съкратени служители, които ще увеличат и без това значителната безработица в града.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.