iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Общинари и депутати честват общ празник

На 28 септември в 28 общини едновременно в цялата страна ще се проведе Ден на диалога между законодателната и местна власт, организиран от Национално сдружение на общините в Република България. Темата на дискусиите тази година ще бъде "Развитие на европейски тип местни финанси".
 
Събитието на тази дата в Перник ще ес проведе от 10:00 часа в Конферентната зала на Двореца на културата.
 
Денят на диалога се организира от 1998 г. насам. На този ден едновременно в цялата страна (по избирателни райони) се събират за дискусия народни представители, председатели на общински съвети, кметове на общини, областни управители, експерти, неправителствени организации и медии. Срещите, провеждани по еднакъв дневен ред, подготвен с аргументирани материали от НСОРБ, са посветени на въпроси от изключителна важност за местното самоуправление, както и на очакваните от общините, законодателни промени за следващата година.
 
Основният и най-важен резултат от ежегодното провеждане на Деня на диалога е постигнатата традиция на открита и честна дискусия, което позволява по-добро разбиране на позициите на двете страни. Депутатите получават ясна представа за общинските проблеми и очаквания, пречупени през спецификата на конкретния избирателен район, а общините - за националните приоритети и предстоящи задачи. Резултатите от дискусиите се обобщават и приемат от Управителния съвет на НСОРБ и са в основата на програмата на Сдружението за следващата година.
 
Тази година Денят на диалога ще бъде особено важен, защото ще срещне за първи път народните представители от мандат 2009 - 2012 г. с представителите на местната власт. Широкото участие на местна и законодателна власт и активната дискусия ще бъдат заявка за доброто и ползотворно сътрудничество между Парламента и общините.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.