iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Подготовка за Деня на независимостта

Градската управа кани всички перничани и гости на града да се включат в честванията за Деня на независимостта на 22 септември.
 
Денят на Независимостта на България - 22 септември, ще бъде отбелязан в нашия град с тържествено поднасяне на венци и цветя на признателност от 11.00 ч. пред паметника на Кракра Пернишки и с Празничен концерт на Ансамбъл за народни песни и танци „Граовска младост" от 11.30 ч. пред Двореца на културата.
На 22 септември през 1908 г. при изключително тържествена обстановка в историческата Иван-Асенова църква "Св.Четиридесет мъченици" на старопрестолния Царевец с Манифест към българския народ, подписан от Фердинанд І е обявена независимостта на България. С обявяването на Прокламацията за българската независимост се отхвърлят всякакви ограничения на международния статут на българската държава и в крайна сметка Европа е принудена да признае пълноправното членство на нашата страна в голямото семейство на тогавашните европейски държави. Актът на обявяването на независимостта на България е важно историческо събитие, заело заслужено място в историята на българската държава. Обявяването на независимостта е предшествано и подготвено от Руско-Турската освободителна война и от Съединението през 1885 г. - борбено, чисто българско дело.
 
За Независимостта на България съществува пълен политически консенсус между всички партии, включително и опозиционните, които подкрепят правителствата при провеждането на тази политика.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.