iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Областният управител постави съществуването на кметство Изток под въпрос

В интервю областният управител на Перник Иво Петров обърна внимание на това, че на територията на община Перник със статут на кметства съществуват Изток, Бела вода и Църква. Това на практика са квартали на големия град, коментира губернаторът, и би следвало да нямат самостоятелни бюджети и администрации.
 
Идеята му не е нова за регионалната администрация, тъй като неговият предшественик - Иван Димитров дори обяви въпросните кметства за незаконни преди време и само общественосто недоволство на живущите в кметствата попречи те да бъдат закрити.
 
Петров направи своето изказване във връзка с появилите се идеи за редукция на броя на общините в страната и свързаното с това закриване на по-малките. На територията на региона съществуват три общини, над които виси заплаха за закриването им, след като първи за това заговори депутатът-гербер Любен Татарски. Това са Ковачевци с около 2 хиляди жители, Земен, където постоянно пребивават към 3 хиляди човека, и Трън, където, според статистиците, населението наброява 4 хиляди и 300 души.
 
От ГЕРБ категорично отрекоха обаче идеята да стои на дневен ред и да се обсъжда на високо ниво.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.