iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Продъни се част от улица в Калкас

Част от улица в пернишкия квартал Калкас се свлече, след авария на ВиК тръба.
 
Свличането е станало през съботния ден, след като водата от спуканата тръба е подкопала почвата над нея.
 
Днес дежурни екипи на ВиК отстраняваха повредата, след като обезопасиха мястото, за да не пострадат случайни минувачи. Наложи се да бъде изкопан 6 метров изкоп, за да се отстрани аварията.
 
Подобни инциденти се случват редовно на тази улица. "Оставаме без вода за по няколко дни, екипите идват, отстраняват повредата и след време тя пак се повтаря", коментират жители на Калкас.
 
В момента в квартала тече мащабен проект със средства на Европейския съюз за изграждане на канализация, което е превърнало почти целия квартал в лунен пейзаж. Много улици са разкопани, други осеяни с дупки. Ситуацията ще се запази такава поне за още една година, до приключването на проекта.
 
Проблемите обаче няма да свършат тогава, защото по план трябваше да се съчетае изграждането на канализация с подмяната на водопровода, който е стар, с корозирали тръби, причиняващи постоянни аварии, течове и свличания като днешното.
 
Министерството на регионалното развитие обаче спря парите за подмяна на водопровода и така след поставянето на канализацията и асфалтирането на улиците в Калкас, много от труда и вложените ресурси ще отидат на вятъра, поради авариите по водопровода, които ще продължат да гълтат парите на данъкоплатците, нервите на живущите, водата и улиците им, както и вложеното от Европейския съюз.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.