iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Миньор" с по-добрата игра, "Черно море" с победата

Отборът на Черно море записа третата си победа в "А" група след изключително труден домакински успех с 1:0 над коравия Миньор (Перник) в среща от шестия кръг. Единственото попадение вкара капитанът на "моряците" Георги Илиев в 87-ата минута.
 
Срещата започна с минута мълчание в памет на загиналия преди часове фен на "жълто-черните". В дебюта на наставника си Велизар Попов варненци се нуждаеха от задължителна победа, за да доближат челниците. В игра за "моряците" се появи Александър Александров-Алекс, който поведе своите в предни позиции. Пернишкият отбор трябваше да се справи без титулярния си вратар Чворович и под рамките застана опитният Иво Иванов.
 
С началото на мача варненци наложиха натиск, докато гостите се задоволяваха с игра в отбрана. В четвъртата минута Дяков скочи най-добре след корнер, но ударът му с глава мина над гредата. В 11-ата Ели Маркес проби по дясното крило, намери Миро Манолов, но нападателят не можа да излъже отбраната на "чуковете" в наказателното поле. В 18-ата минута миньорци изградиха първата си добра атака, но Господинов не центрира прецизно към Иванович след добро двойно подаване отляво. Две минути по-късно Борносузов стреля от 20 метра, но топката за пореден път мина високо над целта.
 
В 28-ата минута гостите от Перник пропуснаха кристална голова ситуация. Велимир Иванович изпъкна с уникален пропуск, след като не можа да насочи топката от два метра във вратата на Пиргов и я прати в аут. Шест минути по-късно втори 100-процентов шанс се откри пред Миньор и той отново беше пропилян. Румен Трифонов получи топката сам на дузпата, но прибързано опита удар със странична ножица вместо да овладее и след това да потърси голово продължение.
 
До края на полувремето домакините опитаха още няколко изстрела извън наказателното поле, но всичките бяха покрай вратата. Най-доброто положение за "моряците" беше в 36-ата минута, когато Алекс хитро подаде към непокрития на пеналта Бачев, чийто шут мина близо до напречната греда. Като цяло Черно море игра повече с топката, стреля повече пъти към вратата, но най-чистите положения бяха за Миньор.
 
И втората част се характеризираше с по-активна игра на домакините, но и по-чисти положения за "жълто-черните". В 47-ата минута Миро Манолов изпълни ефектно задна ножица, но топката мина за сетен път над гредата. 120 секунди по-късно скоростна акция на пернишкия отбор беше завършена с плътен удар на Витанов, профучал на метър над гредата. Момчетата на Велизар Попов нагънаха здраво съперника си и изсипаха над дузина центрирания в наказателното поле. Футболисти на Черно море постоянно търсеха пространство за удар, но добре наредената защита на "чуковете" си вършеше работата. В 68-ата минута защитата на "жълто-черните" се поколеба за една топка, но нямаше кой да изскочи и да я засече.
 
В 74-ата минута халфът на Миньор Горан Янкович проби мощно и от 20 метра нацели десния страничен стълб на Пиргов. До края мачът стана двуостър с опасности и пред двете врати. В 80-ата минута Илиев от домакините изпълни фаул в опасна близост, но засечената топка не мина през купа играчи в наказателното поле. В 85-ата минута Янкович от Миньор стреля сам от 15 метра при чудесна ситуация, но топката мина над гредата. В 87-ата минута пернишката отбрана най-накрая се пропука. Иванов отрази шут отблизо, но беше безпомощен при добавката с глава на Илиев - 1:0. В 90-ата минута Трифонов стреля опасно, но стражът Пиргов запази победата за Черно море с чудесно отразяване.
 
Успехът нареди варненци в челната петица с равни точки с шестия Миньор (Перник).
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.