iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Топлинното счетоводство фалира?

Топлинното счетоводство върви към фалит. Кризата се отрази и на фирмите за дялово разпределение, някои от които минали на 4-часов работен ден. Това съобщиха граждани, на които се наложио да правят справки, покрай какафонията с изравнителните сметки.
 
През юли получхме бележка, че "Топлофикация трябва да ни върне 230 лв, които са ни надвзети, тази седмица обаче дойде втора изравнителна сметка, според която имаме да даваме на фирмата над 400 лева за 2008-ма. Как се получава това при 100 процента платени месечни сметки, никой не може да ни каже, разказаха патилата си с Техем директ, техни абонати. При това случаят не бил единичен. Близо 10 години след като ни задължиха да си купим топломерите, още никой не може да разгадае, как точно се начисляват кубиците и топлинните мощности, как се засичат и на какъв принцип се правят изравнителните сметки.
 
Абонати на друга фирма за топлинно счетоводство Нелбо инженеринг пък останали потресени от факта, че изхарчили 3 кубика топла вода за миене на чинии през август, и още 4 кубика за баня, пише "Градски". Тричленното домакинство, което се събирало вкъщи само вечер, категорично твърди, че не е отворило ресторант в апартамента си, нито пък заработва допълнително с миене на чинии на комшиите. Нямало и плувен басейн.
 
Всички с нетърпение очакват сметките за септември, когато ТЕЦ-ът не работеше.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.