iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник отбеляза Деня на независимостта

Пернишката общественост тържествено отбеляза 101-та годишнина от обявявяването на независимостта на България.
 
Пред паметника на Кракра Пернишки се събраха депутати, представители на местната и държавна власт, политици, общественици, граждани. В знак на признателност те положиха венци и цветя пред обелиска на болярина Кракра, отстоявал докрай независимостта на Перник.
 
"В най-новата ни история има три дати, които бележат пътя на независимостта на страната ни - 3 март - Освобождението, 6 септември - Съединението и 22 септември - Денят, в които България е провъзгласена за независима държава", каза в словото си кметът Росица Янакиева. Тя посочи, че можем да се чувстваме европейци само тогава, когато сме обединени и независими.Да следваме примера на Кракра за независимост и непреклонност в отстояването на доброто на народа и да го пренасяме във времето, каза кметът.
 
Областният управител Иво Петров също поздрави гражданите и гостите на града, предаде "Фокус". "Това е знаков ден в историята на България, ден, който ние заслужаваме! Нека носим в сърцата си гордия национален дух, нека го предаваме от поколение на поколение и да бъдем силни, добри и независими!", бяха неговите думи .
 
Празникът продължи с български вародни ритми в изпълнение на ансамбъла за народни песни и танци "Граовска младост" при Общински комплекс "Дворец на културата".

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.