iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Съдят старец заради страхът му от ромски набези

Съдят старец заради страхът му от ромски набези

Радомирецът се страхувал от крадци и разбойници
 
79-годишен старец от Радомир закъса заради незаконно притежавано оръжие и боеприпаси.
 
Служители на местното районно управление на полицията проверили дома на 79-годишния Иван Теофилов в радомирския квартал „Арбанас" и намерили и иззели ловна пушка с неустановена марка, боен пистолет, множество ловни и бойни патрони. Дядото не е криминално проявен, пише "Съперник". Обяснението, което дал на униформените за незаконното оръжие било, че живее в отдалечен кварта и има необходимост от оръжие за самоохрана.
 
Според радомирци, да се нарича „Арбанас" квартал е доста пресилено. Това е махала с десетина къщи, от които в не повече от 4-5 живеят целогодишно хора, предимно старци. Наоколо обаче се навъртат много роми и възрастните се страхуват и за имуществото, и за безопасността си. Най-страшно, според местните хора, било нощем, тъй като най-близките обитавани постройки на самия град са на около 3 километра.
 
Изясняването на случая, по който има образувано и досъдебно производство, продължава да се изяснява от радомирските криминалисти. Старецът вероятно ще има проблеми и с Темида, след като приключат всички проверки на полицията.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.