iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пилците и младите социалисти от Пернишко се броят на есен

Mлади социалисти от Перник пробват "пренареждане" след провала на "презареждане"
Информацията е според социологическо проучване на преподаватели в Нов Български Университет.250 общински организации на БСП поставиха основите за учредяването на Младежкото обединение (МО) в партията. В началото на месец октомври ще се проведе и Националната учредителна конференция, която ще събере около 600 делегати от цялата страна, съобщават от БСП.
 
Това е своеобразен опит за препрояване и пренареждане на редиците след провала на младежката кампания "Презареждане" на последните парламентарни избори, когато едва 4-5 млади и нови лица успяха да пробият път в голямата политика.
 
В Област Перник, до момента са сформирани структури на Младежкото обединение в общините Перник, Радомир, Брезник, Земен и Ковачевци, информира общинската съветничка Галина Асенова. Показателен от срещите е факта, че младите хора присъствали на тях имат силното желание да провеждат открита дискусия по проблемите на партията . На проведените в пернишко дискусии са се обсъждали различните механизми за това как да бъде чут гласът на структурите от ръководството, какви политики младите хора могат да изработват сами и как да комуникират с тях в обществото и в партията, как се прави реална политика по места, от къде да започне промяната - от горе надолу или обратно. Вълненията са и за това какво трябва да бъде изхвърлено в историята и в какво да вярват оттук нататък.
 
Младите социалисти вече гледат и към местните избори през 2011-та и ясно осъзнават, че трябва да са добре подготвени и да защитят места в листите. Предстоят обучения, чрез които още от тази година ще започне работа за бъдещи и настоящи кандидати за кметове и общински съветници, за бъдещи администратори.
 
Общинският клуб на Младежкото обединение в Перник бе оглавен отново от досегашния младежки лидер Станислав Владимиров. За секретари в Оперативното бюро бяха избрани Станислава Генадиева, Радослав Иванов, Стоян Станков и Милена Милошева.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.