iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Май ще мръзнем зимата без парно", предвещава Областният

Стойчо "Честното" обеща да пусне топлата вода в срок.
 
Областният управител на Перник Иво Петров е в постоянни преговори с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) и Министерството на околната среда и водите (МОСВ) за съдбата на топлото в града.
 
Губернаторът е загрижен как ще се топлят абонатите на „Топлофикация" през зимата. Въпреки настояванията да каже нещо по-категорично той не бърза с конкретен отговор. Търсим изход от създалата се ситуация, защото няма гаранции, че само 5-ти парогенератор може да осигури топлото за перничани през целия зимен сезон, коментира вчера губернаторът. По думите му от двете министерства засега са категорични, че няма да разрешат включването на 4-ти парогенератор към електрофилтъра на 5-ти котел, каквато идея лансира ръководството на централата.
 
Заместваща мощност ще проработи само ако се подадат редовни документи за получаване на комплексно разрешително за 4-ти котел - след рехабилитация или за 3-ти - след газификация, обясни Иво Петров. Той съобщи, че ремонтът на 5-ти котел ще бъде инспектиран от МИЕТ.
 
Според уверенията на директора на Топлофикация - Перник Стойчо Василев на 26-и септември съоръжението трябва да влезе в експлоатация и да започне подаването на топла вода за абонатите.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.