iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кметът вика дръжте крадеца

Кметът на Перник се притеснил как може общинската администрация да издаде разрешително за строеж само за ден и .... подал сигнал в прокуратурата.
 
Звучи абсурдно, за онези които с месеци чакат мудната администрация да си свърши работата, но не е. Всъщност това е първата стъпка в дълго афишираната по време на предизборната борба на местните избори  "разправа" на настоящия кметски екип с "корумпираните" им предшественици.
 
И след като корупция, така и не можаха да изкарат на яве, от администрацията на Росица Янакиева ще съдят Симеон Симеонов, бившия зам. кмет по икономиката, за "бързо свършена работа". Нека го съдят, ако намерят основание, да го осъдят дори. 
 
Да ама не, абсурдът идва от там, че именно Росица Янакиева, като депутат от БСП, е направила невъзможно Симеонов да бъде осъден, просто защото е гласувала "ЗА" закон за задължителна амнистия за всички административни правонарушения, извършени по непредпазливост от кметове, областни управители, министри, с цел да отърве зандана предишното правителство.
 
Абсурдът става двоен, защото "сметка" за корупция  търси настоящата администрация, обвинена пряко от Министърът на регионалното развитие в уреждане на обществени поръчки, администрация, продала общински имот за над 1 милион лева за 200 000., администрация с върнати от съда неправомерно организирани публични търгове, администрация с 15 до 30 процентно  неправомерно завишено искано държавно финансиране, спрямо реалните цени за инфраструктурни проекти....
 
Дали ситуацията е като в поговорката "Крадеца вика дръжте крадеца" или от местното БСП вече започнаха предизборната си кампания за следващите избори, предстои да разберем, защото обстановката ще продължи да се разгорещява, а кражбите едва ли ще секнат. Икономическа криза е все пак...
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.