iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Търсят работа за безработни в региона със седем проекта

Търсят работа за безработни в региона със седем проекта

Със седем проекта за осигуряване на заетост Област Перник ще опита да осигури работни места за безработни. Предложенията са обсъдени на заседание на Областната комисия по заетостта, състояло се на 29 септември 2009г. в сградата на Областна администрация в Перник. Това е първото заседание на комисията след встъпването в длъжност на новия политически кабинет в областната управа.
Със заповед на областния управител Иво Петров за председател на комисията по заетостта е определен заместник областеният управител Георги Шарлачки, който е и председателствал първото заседание.
Комисията е обсъдила и утвърдила седем идейни предложения за регионалната програма за заетост, които ще бъдат изпратени в МТСП за одобрение. Свои проекти са представили общините Земен, Брезник, Радомир и Ковачевци, където нивото на безработицата е значително по-високо от средното за страната. От КНСБ са внесли идеен проект за създаване на колеж за работническо обучение. С два идейни проекта участва и Областна администрация - Перник. Те са за социална интеграция на безработни лица с трайни увреждания и за осигуряване на трудова заетост на безработни лица.
Ежегодно Регионалните програми за заетост се включват в Националния план за действие по заетостта. Очаква се тази година чрез тях да се даде допълнителна възможност за преодоляване на проблемите, свързани с пазара на труда, негативните последици от икономическата криза и нарастващата безработица.
Направени са и предложения за изменения в правилника за работа на Областната комисия по заетост.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.