iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Институциите обещаха безаварийна зима

На традиционната среща на кметовете на населени места от община Перник присъстваха представители на „ВиК", „Топлофикация", „Електроразпределение", Областното пътно управление, Гражданска защита и БЧК. Обсъдена бе подготовката за зимния сезон, както и работата при кризисни ситуации.
 
Избран бе кризисен щаб за работа през зимата. Той ще събира актуалната информация за пътната обстановка, метеорологичните условия и зоните, в които евентуално ще има нужда от помощ. От „Топлофикация" Перник имат готовност да осигурят подаването на парно и топла вода за абонатите в града. Резервен вариант при авария на Пети котел ще бъде Четвърти. Той ще работи през електрофилтъра на Пети и ще се разпалва с нафта. Има запас от 50 хиляди тона въглища. От „Мини Открит въгледобив" увериха, че до края на месец октомври ще бъдат подсигурени още 30 хиляди тона твърдо гориво. Фирма „ВиК" - Перник също е готова да посрещне зимата. Служителите отстраняват всички течове, така че при спадане на температурите да няма заледяване на пътната настилка. На местата, където се извършват ремонти, тръбите ще бъдат изолирани и зазимени до края на месеца.
 
От „Електроразпределение" поискаха съдействие от общинското ръководство за решаване на проблема със съоръженията, намиращи се в частни имоти, защото там достъпът е труден. Предстои поетапната подмяна на елсистемата в града.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.