iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вдигат кръчмарски хамбар в Младежкия дом

Огромно ламаринено здание се издига във вътрешния двор на Общинския младежки дом в Перник. То е пристройка на съществуващата пицария "Сан Марко"
В Младежкия дом в момента работят три питейни заведения. Те плащат на община Перник минимални наеми, тъй като сградата на гърба на Синдикалния дом е общинска собственост.
Една от съществуващите кръчми е клуб на политическа партия, а другата развива търговска дейност по договор, който би трябвало да гарантира достъпни цени за децата от съставите на Младежкия дом. В действителност обаче, цените са сравнително високи и не играят подобна социална роля.Около Младежкия дом се очакват още нови строежи. По информация от кмета на Перник до колонадата на Синдикалния дом има и друго отдадено право на строеж, включително и от западната страна на Младежкият дом в градинката. Процедурите и договорите са правени и подписани по време на кметските мандати на Андрей Андреев преди 2003 година. След това са влезли в съда и са водени дълги съдебни процедури, но вече има оканчателни решения на съда. Темата беше повдигната в питане до кмета по време на общинска сесия на 23 април 2009г. от общинския съветник Петьо Фетфов (Демократи за Перник). Тогава кметът обеща подробна информация за петната около Младежкия дом. Не е известно досега Петьо Фетфов да е получавал писмен или устен отговор на своето питане.От информационната табела на обекта във вътрешния двор на Младежкия дом се разбира, че строителното разрешително е от 01.10.2008г. с № 343. Проектът е на архитектурно бюро „Идея М" (адрес: Перник, ул. Струма, бл.28, оф.1 и телефон: 076 605688), което е пряко свързано със заместник кмета на Перник по строителството арх. Михаил Михайлов.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.