iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Правителството финансира ремонт на пътя Перник-Брезник

Правителството финансира ремонт на пътя Перник-Брезник

Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ) в качеството й на бенифициент и управляващият орган на Оперативна програма „Регионално развитие"(ОПРР) в лицето на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова подписаха днес 14 договора по оперативната програма на обща стойност 216 млн. лева. Средствата са по мярката „Подкрепа за рехабилитация на второкласни и третокласни пътища", по които сумата по ОП „Регионално развитие" е общо 501 млн. лв.
 
С изпълнението на 14-те договора ще се ремонтират общо 183 км второкласна и 476 км третокласна пътна мрежа. Между предстоящите да се рехабилитират участъци е и пътят Перник-Брезник.
 
Росен Плевнелиев обясни, че в близките дни предстои АПИ да внесе предложенията за тръжните процедури и съответните изисквания към фирмите в управляващия орган на ОП „Регионално развитие" за преглед и одобрение. След това ще се извършат самите търгове за избор на фирми изпълнители при „прозрачност и равнопоставеност". Ще бъде позволено при желание от нейна страна дадена фирма да кандидатства по повече от един лот, стига да отговаря на поставените изисквания. Практически ремонтните работи ще започнат през март 2010 г., уточни министърът, а срокът за изпълнението на всички договори е до края на 2011 г.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.