iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Нова транспортна схема подготвя община Перник

Прекратяват договорите на всички превозвачи.
 
Община Перник разработва нова транспортна схема, с която се надява да внесе ред в обществения превоз на пътници  в региона.
 
Експерти от София също участват в разработката на схемата, която обхваща вътрешноградските и междуселищни пътнически превози.
 
Идеите са с въвеждането на промените да се прекрати нелоялната конкуренция. В момента по някои от линиите пътуват по два и повече превозвачи. Заплаха за тях представлява и сивия сектор - множеството маршрутки, които превозват пътници без да имат нужните разрешителни и лицензи.
 
До скоро течаха дела по оспорване на последния проведен конкурс за определяне на превозвачи. Благодарение на неадекватната си намеса тогава, община Перник предизвика протестите на голяма част от превозвачите, които заподозряха кмета Янакиева в конфликт на интереси и заемане на позиция в подкрепа на близка до партията й фирма.
 
Старстите се оталожиха, след като десните общински съветници успяха да блокират намеренията на кмета да прекрати договорите на превозвачите поне временно, докато не се изготви подробен доклад.
 
От превозваческия бранш заявиха, че са готови на нови протести ако кмета се опита да се намеси в провеждането на бъдещия конкурс за определяне на нови фирми-изпълнители.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.