iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Анти-кризисно: Общината пръска над 300 000 лева за PR

Скандална обществена поръчка за повече от 325 хиляди лева е пуснала община Перник тези дни, научи репортер на iPernik.com. Само преди дни общината не намери пари, за да запази няколкото лекарски кабинета в Батановци.
 
Става въпрос за осъществяване на информационна кампания по проект "Канализация на гр. Перник".
 
Общинарите ще пръснат 300 бона, за да "информират гражданите за целите на проекта", или поне така са записали в обосновката на харчовете си пред Агенцията по обществени поръчки. От общинската администрация предвиждат също така с тази сума пари "да се привлекат съмишленици към проблемите на целевата група". Всичко това се прави, въпреки че общината има собствен отдел по "Връзки с обществеността", в който получават заплати от общинския бюджет, за да извършват същата дейност.
 
Обосновката обаче не е единственото комично нещо в случая. За да кандидатства дадена фирма като изпълнител на информационните и PR ("Връзки с обществеността") услуги, има задължитлено условие тя да бъде член на "Българско дружество за връзки с обществеността", но обезателно с дипломиран еколог с 3 години трудов стаж в екипа... Депозита за участие в конкурса е 3 000 лв.
 
Комичното е, че макар и от общината да са решили да изхарчат такава умопомрачителна сума в условия на икономическа криза за PR дейности, местните медии запазиха тотално мълчание за цялата история, с което обезмислиха идеята на общинарите за "прозрачност" при реализирането на проекта.
 
Информационна агенция iPernik.com ще продължи да информира читателите си относно развитието на случая и всякакви нередности свързани с изразходването на 300-те хиляди лева.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.