iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Срив в приходите на общината, констатира Янакиева

Значителен срив се наблюдава в броя и постъпленията от услугите, които се извършват от общината, информира кметът на Перник Росица Янакиева. В потвърждение на думите си тя посочи, че в община Перник за изминалото полугодие внесените такси за извършени услуги са паднали на 50% в сравнение с приходите от миналата година.
 
Един от алтернативните варианти за финансиране на общините е част от преотстъпения данък върху доходите на физическите лица да остава в общините, коментира кметът пред "Градски" в-к. Предложението е било поставено на вниманието на министър-председателя Бойко Борисов и на министрите от неговия кабинет в Сандански по време на годишната среща на Националното сдружение на общините в Република България, в която участва и Янакиева.Въпрос на разговори е какъв да бъде процентът, отбеляза градоначалничката.
 
 Резултатите относно финансовото състояние на общините в страната са много тревожни, заяви пернишкият кмет. Тя посочи, че прегледът отпреди месец показа изоставане с около 300 милиона лева, които общините не са разплатили. До края на годината се очаква тази цифра да скочи на 450 милиона лева.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.