iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отварят гише за плащане на данъците в кв. "Изток"

Жителите на двата големи пернишки квартала "Изток" и "Мошино" отново могат да платят данъците си в района, в който живеят.
 
Гишето за местни данъци и такси се открива отново в сградата на кметство "Изток", съобщи кметът Снежанка Викторова. От удобството ще се възползват над 40 000 души. От няколко години, след централизирането на събирането на налозите, кварталци трябваше да се издължават към държавата в централната сграда до Пожарната. До 31 октомври, гражданите от кметство "Изток" могат да погасят налозите си на специализираното гише в административната сграда за имоти, попадащи на територията на кметството.
 
С това Викторова се надява и на повишаване събираемостта на данъците. Обработката на документите първоначално ще бъде ръчна. Работното време е от 8 до 12 часа и от 13 до 16 часа от понеделник до четвъртък включително. Вече са направени разпечатки на всички хора, които все още не са издължили налозите, каза още Снежанка Викторова. Тя посочи, че ръководството на кметството отдавна се бори, за да бъде върната услугата на местно ниво. От 2010 година, процедурата ще бъде модернизирана с нов софтуер, който в момента се изпробва в две пилотни общини от страната.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.