iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Мапа Дженгиз" затрупва засяти ниви

Турската фирма „Мапа Дженгиз" затрупва засятите ниви на кооперацията от пернишкото кметство Църква, оплака се кметът Румен Петров. Под микроязовира на село Големо Бучино, където землището е църковско, кооперацията е засяла 800 декара есенници. От доста време камионите с изкопана пръст от изграждащата се магистрала „Люлин" изсипват върху посевите, сигнализира управникът.
Подобно на бучинци и той недоволства за запушения канал на преливника на малкия язовир и за затрупани дерета. Имал уговорка с турската фирма да поставят осем пръстена по кърска бара, за да не събира водата, но още ги чака.
По думите на Румен Петров напълно е ликвидиран и полски път, по който се стигало до нивите. Отиде ни житото, посевите вече са пострадали, вайка се кметът и търси помощ от Община Перник, от областния управител и други инстанци.
Проблемът с депонирането на изкопаната пръст от трасето на бъдещия аутобан  си остава, след като община Перник не можа да се споразумее с „Мапа Дженгиз" за цената и за ползването на регламентираните депа.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.