iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Уволниха директора на пернишката болница

Само дни след като принудиха бившия областен Иван Димитров да си почисти бюрото в местния клон на "Български пощи", новите управляващи връчиха заповед за уволнение и на директора на пернишката болница - Симеон Василев.
 
На негово място е назначена доктор Вяра Церовска - специалист нефролог и орг. секретар на ЖГЕРБ, която беше четвърта в листата на партията на Бойко Борисов на парламентарните избори.
 
Церовска е била началник на отделението по хемодиализа. Нейни пациенти я описват като добър и отговорен специалист.
 
От своя страна, бившият директор - Симеон Василев имаше сериозни проблеми през последните няколко месеца от управлението на лечебното заведедение, най-вече от към недоволни пациенти, които сигнализираха за лошите условия дори националните медии.
 
Василев зае този пост повторно през последните няколко месеца, след като прекъсна ръководството си, за да влезе в парламента на мястото на Росица Янакиева. Василев е и неуспешен кандидат за кмет от листата на БСП на местните избори през 2003г. Той е и в ръководството на пернишката социалистическа партия.
 
Неговите колеги от БСП заподозряха ГЕРБ в чистка на техните кадри от ръководни административни позиции в региона.
 
Съпругът на новата шефка, д-р Стефан Церовски досега бе зам.-директор на МБАЛ. Заради новия пост на жена си, той напуска и остава уролог в лечебницата. Това не е само заради изискването за конфликт на интереси, изисква го и моралът, коментира д-р Церовска днес.
iPernik  ще продължи да ви информира с коментари и позиции по въпроса.
 
На снимката: доктор Симеон Василев и новата директорка - д-р Церовска

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.