iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Янакиева "прелетя" през Перник от Сандански за Страсбург

Натоварената програма на кмета на Перник продължава от конгрес на конгрес. След края на срещата на Националното сдружение на общините в Сандански, Янакиева ще отлети на среща в Страсбург. Междувременно днес градоначалникът се включи в откриването на обновената  детска ясла № 3 и взе участие в работата на общинския съвет.
 
Кметът на Перник ще вземе участие в 17-та пленарна сесия на Конгреса на местните и регионалните власти в Страсбург. В работата на форума ще вземат участие още председателите на общинските съвети в Плевен и Шумен и кметовете на Антоново и Аксаково.
 
По време на сесията ще бъде избран генерален секретар на Конгреса. Ще се дебатират въпроси за участието на младите в демократичните процеси, електронна демокрация - възможности и рискове за местните власти. Внимание ще се обърне и на глобалните предизвикателства на климатичните промени - местни решения, творчески градове - управление на културните дейности.
 
Конгресът, който започва днес и ще продължи до края на седмицата, ще чества 60-годишнината от създаването на Съвета на Европа и ще приеме специална декларация.
 
Разходите за пътуване и пребиваване в Страсбург се поемат изцяло от Съвета на Европа.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.