iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Организират научна сесия в Белодробната болница

Научна сесия, посветена на широк кръг проблеми на здравната терапия, ще се проведе на 17 октомври 2009г. (събота) от 10.00 часа в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести (СБАЛББ) в Перник. Събитието е посветено на 55-годишнината на здравното заведение, която ще бъде отбелязана през ноември. Това съобщи управителят на болницата д-р Александър Алексиев.
 
Лекарите специалисти от Белодробната болница са подготвили 8 презентации по теми за терапията и диагностиката. Ще бъдат коментирани теми, свързани със спецификата на белодробната и извънбелодробната туберкулоза, неспецифичната белодробна патология, комбинирани проблеми на терапията. Две от подготвените презентации са с административна насоченост. Ръководителят на информационно статистическото звено в СБАЛББ ще представи внедрената болнична информационна система за модерно управление. Д-р Бойко Боянов ще демонстрира възможностите на бронхоскопското звено и новата дигитална апаратура.
 
За участие в научната сесия за поканени лекари интернисти от региона, както и лични лекари. Пред тях ръководителят на болницата д-р Алексиев ще представи постигнатото през последните две години, направените инвестиции и намеренията на екипа му. Искаме да направим това, което се нарича ден на отворените врати, обясни д-р Алексиев.
 
Научната сесия се организира с финансовата помощ на фармацевтични компании, които ще подредят свои щандове в болничното фоайе.
 
През целия месец октомври, вторник и четвъртък след обяд, в Белодробната болница се провеждат безплатни профилактични прегледи.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.