iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Всичките първенци в държавата уважиха Трън за празника

Всичките първенци в държавата уважиха Трън за празника

Поздравления от всички първи хора в държавата получиха трънчани за Петковден, когато празнуват Деня на града. Поздравителни писма с пожелания за просперитет на трънския край им бяха изпратили президентът на Републиката Георги Първанов и премиерът Бойко Борисов. Писмо с добри пожелания получиха в Трън и от председателката на Народното събрание Цецка Цачева. Поздрави имаше и от мининстъра на земеделието Мирослав Найденов. Специални пожелания получиха жителите на граничния град и от лидера на ПП ГЕРБ и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.Едва ли друг град е получавал толкова поздрави от толкова важни хора. Местните се надяват това да е сигурен признак за развитието на трънския край - дай Боже като туристически център, каквато е мечтата на кмета на Трън Станислав Николов.
Преди речите и веселбата на площада свещенници отслужиха водосвет. Молитви за здраве и благоденствие на всички трънчани и гостите на града прочетоха отец Петър Христов, отец Петър Петров , йеромонах Никанор, отец Константин Стойчев. От трибуната в центъра на Трън своите пожелания отправиха и Областният управител на Перник Иво Петров и народният представител Петър Петров. Председателката на синдиката на българските учители Янка Ткакева, която също беше гост на тържеството прочете приветствие. Гости бяха и зам. областните управители Георги Шарлачки и Радослав Йорданов, както и шефът на пернишката полиция комисар Димитър Шереметев.
Иначе освен с празника трънчани се поздравяваха и с първия сняг. Речите на официалните лица бяха съпроводени със снежна виелица, но пък за песните и танците грейна. Празничната програма беше много богата - с участието на певиците Мая Нешкова и Румяна Пейчева, писателя Димитър Бежански, който прочете свои произведения, звездата Борис Дали, ансамбъла „Майсторите на танца", DJ Слави. Вечерта приключи със заря и илюминации.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.